YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli bulgur pilavı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
3.5 su bardağı su
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Rendelenmiş soğanı, tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Ardından ince kıyılmış sivri biberi, doğranmış kırmızı biberleri ve küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip kavurun. Bulguru koyup üç dakika daha kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 20 dakika pişirip servis yapın.

PASTIRMALI MENEMEN
MALZEMELER

50 gr. dilimlenmiş pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet ince kıyılmış sivri biber
3 adet büyük boy domates
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber

İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış domatesi de katın. Domates diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. İri doğranmış pastırmayı ve yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Tüm malzemeyi karıştırıp tavanın ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte üç-dört dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.