YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Karalahana diblesi
1 bağ karalahana
3 adet soğan
1 patates
1 su bardağı pirinç
2 adet yeşil biber
Su
2 çorba kaşığı tereyağı
Lahanaları yıkayıp suyunu iyice sıkın ve ince ince kıyın. Patatesi küp küp doğrayın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve pirinci, patatesi, lahanayı ilave edin. Pirinç pişmeye başlayınca içine kıyılmış soğanı ve yeşil biberi de ilave edin. Birlikte biraz kaynatın ve sonra süzün. Süzgeçte biraz bekletin. Diğer tarafta yağı eritip baharatlandırın ve pilavın üzerine döküp servis tabağına alın.

Bademli muhallebi
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
4 parça damla sakızı
1 çay bardağı dövülmüş badem
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği bir tencerede sürekli karıştırarak kıvama getirin. İçine kırılmış damla sakızları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ve dövülmüş bademleri ekleyip karıştırın. Kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.