YAZARA MAİL GÖNDER Çıtır soğanlı bonfile

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
6 parça bonfile
9 adet soğan
1'er adet havuç, pırasa ve kereviz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1'er tatlı kaşığı kıyılmış biberiye ve nane
3.5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Havuç, pırasa ve kerevizi kuşbaşı doğrayın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, kıyılmış maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup 10 dakika sote edin. Eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyip iki saat pişirin. Eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi tel süzgeçten geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp bol yağda karamelize olacak şekilde kızartın. Eti, üzerine sos gezdirerek kızarmış soğanla servis yapın.

Lahana salatası
MALZEMELER
1/4 beyaz lahana
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı hardal
Lahanayı çok ince bir şekilde kıyıp üze

rine yarım çay kaşığı tuz dökün ve ovalayın. Lahanalar yumuşayınca sudan geçirip servis tabağına alın. Hardal, sirke, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine sosu gezdirip çok bekletmeden servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.