YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Karnabahar çorbası
1 adet karnabahar
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Unu rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun. Daha sonra üzerine süt ve suyu ekleyin, kaynayana dek karıştırın. Ardından şehriyeyi de ekleyip 15 dakika pişirin. Tencereye karnabaharları da ilave edip tuzunu ayarlayın. 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanın üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.

Kepekli çay ekmeği
2.5 su bardağı kepekli un
3 çorba kaşığı yoğurt
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt, kepekli un, karbonat, limon suyu ve tuzu yoğurup 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta oklava ile açıp baklava dilimleri şeklinde kesin. Kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.