YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kuzu etli patates
1 kg. patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası l l 1/2 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Biberleri ince ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip iyice harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip ocağa koyun. 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.

Peynirli kraker
100 gr. tereyağı
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı ve unu, yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üzerine çiğ krema, tuz ve rendelenmiş peynir ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ve biraz daha un ekleyip hamura kıvam verin. Bir saat buzdolabında tutup unlanmış tezgahta açın. Hamuru, dikdörtgen şekillerde kesip fırın tepsisine dizin ve 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.