YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kereviz saplı karnabahar
1 adet orta boy karnabahar
4 adet kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Yemeklik doğranmış soğanı, rengi dönene dek zeytinyağında soteleyin. Ardından küp küp doğranmış kereviz sapı ve bütün diş sarımsakları ekleyip kavurun. Daha sonra çiçeklerine ayrılmış karnabahar, küp küp doğranmış domates, defne yaprağı, sirke, yarım su bardağı su, tuz ve karabiberi tencereye katın. Kısık ateşte, yemeğin suyunun dörtte biri kalana dek pişirin. Servis tabağına aldığınız yemeği sıcak servis yapın.

Düğün çorbası
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
8 su bardağı su l1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt lTuz
Kuzu etini suda haşlayıp elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş eti ve tuzu katın. Bir-iki taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.