YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Nohutlu un çorbası
5 su bardağı su
1 su bardağı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1/2 limonun suyu
Tuz, nane, kırmızıbiber
Beş bardak suyu kaynatıp tuz ilave edin. Unu su ile ıslatarak hamur haline gelene kadar iyice yoğurun. Hamurdan küçük küçük parçalar kopartıp üzerine hafifçe un serpin. Hamurları kaynayan suyun içine atıp beş dakika haşlayın. Haşlanmış nohutları da ilave edip karıştırın. Tereyağını eritip üzerine kırmızıbiber ekleyin ve çorbaya katın. Sarımsağı ezip limonun suyu ve naneyle birlikte iyice karıştırın. Bu karışımı, çorbaya ekleyin.

Kızarmış kuru kabak dolması
10 adet kuru kabak
1 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 yumurta
2 su bardağı galeta unu
Kurutulmuş kabakları kaynayan suyun içinde 15 dakika haşlayıp süzün. Pirinci sıvı yağda kavurup rendelenmiş soğanları ekleyin ve karıştırın. Üzerine çok az su döküp suyunu çekene kadar pişirin. Harcı, kabakların içine doldurun. Önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.