YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk üfeleme
1 adet bütün tavuk
4 adet kuru yufka
2 adet soğan
2 adet nar
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kuru reyhan
Kuru yufkaları didikleyip ufalayın. Tavuğu bol suda, etleri kemiklerinden ayrılıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etlerini didikleyin, ufaladığınız yufkayla karıştırın. Üzerine, yufkaları ıslatacak kadar tavuk suyu dökün. Rendelenmiş soğanları tereyağında kavurun, tuz ve reyhan ekleyip karıştırın. Tavuklu yufkalı karışımı soğanlı karışıma ekleyin, 10 dakika kadar beraber pişirin. Nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Tahin pekmezli kurabiye
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tarçın
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Yağ, tahin, şeker, un, tarçın ve kabartma tozunu yoğurun. Kıyılmış cevizi ekleyip biraz daha yoğurun. Pekmezi ekleyip, çok fazla yoğurmadan elinizle parçalar koparıp dilediğiniz şekilde kurabiyeler yapın. Fırın tepsisine dizip üzerine biraz şeker serpin. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.