YAZARA MAİL GÖNDER Ayvalı et

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ayvaları iri iri küp şeklinde doğrayın. Eti, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı beş dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda bir saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.

MALZEMELER

300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet ayva
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, kimyon

Jöleli tatlı
Muzlu jöleyi, fındığı ve labne peyniri karıştırın. Çilekli jöleyi sıcak suda eritip çukur bir kabın içine dökün. Üzerine daha küçük bir kap koyarak derin dondurucuda 10 dakika bekletin. Küçük kabı alıp boş kısma labneli karışımı dökün. Üzerini bisküvi ile kapatıp buzdolabında bir saat bekletin. Servis tabaklarına ters çevirip ikram edin.

MALZEMELER

6 adet çikolatalı yulaflı bisküvi
1 paket labne peyniri
1 çorba kaşığı muzlu toz jöle
3 çorba kaşığı çilekli toz jöle
1 çorba kaşığı toz fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.