YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Susamlı cevizli katmer
1 çay bardağı susam
1.5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru hazırlamak için derin bir kabın içinde sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine maya ile yumurtayı ekleyip un ve az su ilave ederek yumuşacık bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp bir kenarda mayalanması için bekletin. Cevizli içi hazırlamak için kıyılmış ceviz, susam ve yağı karıştırın. Hamuru, unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürün ve cevizli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp hamuru çekerek uzatın, gül şekli verip üzerine bastırın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın.

Tavuklu şehriye çorbası
1 adet tavuk budu
7 su bardağı su
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber, pul biber
Tavuk budunu yedi su bardağı su ile iyice haşlayın. Tencereden alıp elinizle didikleyin. Tavuk suyuna tel şehriyeyi katıp beş-altı dakika pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ardından tavuğu ilave edip bir-iki taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerine pul biber serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.