YAZARA MAİL GÖNDER Fırında sebzeli köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, su ve baharatları iyice yoğurun. Elinizi karbonatlı suya batırıp yuvarlak köfteler yapın. İçlerini oyup kase şekline getirin. Köfteleri az yağlanmış fırın kabında 15 dakika pişirin. Küp küp doğranmış sebzeleri ve soğanı tereyağında kavurup üzerine un serpin ve karıştırın. Sütü ekleyip iki dakika sonra ocaktan alın. Bu harcı az pişmiş köftelerin içine doldurun. Fırında 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

600 gr. kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1'er adet havuç, soğan, kabak ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz, kimyon, karabiber

Omlet sandviç

Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. İçine süt ve tuzu koyup karıştırın. Tereyağını bir tavada eritip içine yumurtalı karışımdan dökün ve dört dakika karıştırmadan pişirin. Omletin üzerine yıkanmış yeşillikleri, peyniri ya da istediğiniz malzemeyi koyup ikiye katlayarak servis yapın.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1/2 demet tere
30 gr. peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.