YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etli ayva dolması
1 kg. ayva
600 gr. kuşbaşı et
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Tuz, kekik, kırmızıbiber
Eti yıkayıp bir tencereye koyun ve her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. İçine irice doğranmış soğanları, üzümü, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kapağı kapalı olarak, yaklaşık bir saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Tereyağını bir tencerede eritin, üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika pişirin. Ayvaların içlerini oyup içine etli harcı doldurun. Salçalı sosun bulunduğu tencereye dizip 40 dakika kadar pişirin.

Şekerli hamur kızartması
1 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Ekmek hamuruna sütü ve yumurtayı katıp yoğurun. Elinizi yağlayarak hamurdan parçalar kopartın. Derin bir tavada yağı kızdırın. Hamurları kızgın yağda kızartın. Yağını çekmesi için hamurları kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzülen hamurları servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri ile vanilya serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.