Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli soslu çöp şişler
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 adet patates
2 adet kabak
3 adet domates
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, kekik, kimyon, karabiber
Etleri küçük küçük doğrayın. Üzerine zeytinyağını döküp harmanlayın ve 20 dakika dinlendirin. Çöp şiş çubuklarını, pişerken yanmaması için suya yatırıp ıslatın. Daha sonra doğradığınız etleri şişlere geçirip ızgarada pişirin. Rendelediğiniz domateslere; zeytinyağının yarısını ve dövülmüş sarımsağı ekleyip beş dakika kadar pişirin. Sebzeleri ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizin. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirip fırında kızarıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları serpip domates sosu ve sebzelerle birlikte servis yapın.

Meyveli toplar
1'er adet muz, elma ve ayva
1 çay bardağı yoğurt
2 adet kuru incir
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı kakao
Meyveleri rendeleyip karıştırın. İnce kıyılmış incirleri karışıma ekleyin. Kıyılmış fındık ve kakaoyu da ilave edip karıştırın. Son olarak yoğurdu da ekleyip hafifçe yoğurarak hamur haline getirin. Hamurdan kopardığınız parçaları top haline getirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA