YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pazılı kuru börek
6 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ İçi için:
1 kg. pazı
200 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Pazıyı ve taze soğanı ince ince kıyın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ilave edip harmanlayın. Çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ekleyerek karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, sulu karışımla her tarafını ıslatın. Pazılı harcı üzerine yayıp istediğiniz şekli verin ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Narlı karnabahar salatası
1 adet nar
1 adet karnabahar
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Karnabaharı ince ince kıyın, limon suyu, süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsakla karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Nar taneleri ve kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.