YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk kavurma
400 gr. tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
6 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı şeker
Büyük bir tavanın içine irice doğranmış tavuk etlerini ve sıvı yağı koyup beş dakika kavurun. Daha sonra üzerine iri doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından iri parçalara bölünmüş soğan ve sarımsakları da tavaya ekleyin. Son olarak beş dakika kadar kavurup üzerine soya sosunu ve şekeri ekleyip ocaktan alın.

Tahinli ekmek
10 dilim köy ekmeği
1 su bardağı tahin
4 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Ekmekleri tepsiye dizin. Tahin, şeker ve suyu bir kapta karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün. En üste pekmez sürün. 190 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ekmeklerin üzerine tekrar tahinli karışımdan sürerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.