YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuklu pilav
500 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kaju fıstığı
2 adet domates veya
5 adet kurutulmuş domates
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
Tuz
Tavuk göğsünü iri, küp şeklinde doğrayıp tencereye alın. Tereyağını ilave edip tavuğun rengi dönene kadar soteleyin. Kaju fıstığını ve kıyılmış domates veya kurutulmuş domatesi katıp, iki dakika daha sotelemeye devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci katıp birkaç kez çevirdikten sonra su ile tuzunu ekleyin. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika kadar demlendirip servis yapın.

Kakaolu top kek
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri iki dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Harcı, yağlanmış ve unlanmış küçük top kek kalıplarına dökün. 190 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.