YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tuzda tavuk
1 adet bütün tavuk
10 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber Tuz kaplaması için:
2 yumurta akı
1 kilo tuz
1 su bardağı un
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi tereyağıyla karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tavuğun her yerine sürün. Sarımsakları soyup ikiye bölün ve tavuğun içine doldurun. Un, yumurta akı ve tuzla harç yapın. Tavuğu, hiçbir yeri açık kalmayacak şekilde bu harçla kaplayın. Tavuğu 190 derecedeki fırında 1.5 -2 saat kadar pişirin. Üzerindeki tuzlu harcı kırarak servis yapın.

Sade kruvasan
8 parça kare milföy hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Üzerine erimiş tereyağı ile tuz serpin ve iri üçgenler kesin. Sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.