YAZARA MAİL GÖNDER Tulum peynirli salata

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Peyniri ufalayın. Ispanakları ince ince kıyın. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi de çok ince kıyın. Göbek salatayı doğrayıp ezilmiş sarımsakla karıştırın. Yağı ve limonu çırpıp salatanın üzerine dökün. Taze soğan ve cevizi ekleyip harmanlayın.
200 gr. tulum peyniri
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 demet taze soğan
100 gr. kuzu ıspanak
1 adet göbek salata
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 diş sarımsak

KALP KURABİYE
Maya, şeker ve sütü karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ince açıp kalp şeklindeki kalıplarla kesin. 200 derecedeki fırında pişirin.
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı sirke
5 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.