YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pirinç suflesi
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 su bardağı süt
1 dal kıyılmış nane
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Sütle haşladığınız pirinçler şişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtayı şekerle çırpın. İçine erimiş tereyağını, vanilyayı ve cevizi ekleyin. Sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip karıştırın ve sufle kaplarına boşaltın. Kenarlarına yağlı kağıtla yükseklik oluşturup 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Yağlı kağıdı kenarlarından alıp bir bıçakla etrafını düzeltin ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın.

NOHUTLU SEMİZOTU SALATASI
200 gr. semizotu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış buğday
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet yeşil elma
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Semizotunu yıkayıp yaprak kısımlarını elinizle kopartın. Nohut, buğday, küp küp doğranmış elma ve biberi, semizotuyla karıştırıp servis tabağına alın. Dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Salatanın üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.