YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kereviz püreli bonfile
3 adet kereviz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
20 gr. kaşar peynir
500 gr. ince dövülmüş bonfile
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
Kerevizleri limonlu suda haşlayıp süzün. Üzerine tereyağını ve sütü ekleyip ezerek püre haline getirin. Sonra rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Doğradığınız soğan ve kırmızı biberin üzerine rendelenmiş domates ekleyip soteleyin. Etleri baharatlayıp, tereyağında kızartıp fırın kabına koyun. Üzerine domatesli sosu döküp fırında pişirin. Etleri servis tabağına alıp üzerine tepsideki sostan dökün. Püreyle birlikte servis yapın.

Buğday salatası

1 su bardağı buğday
2 adet limon
1 adet soğan
2 adet kırmızı dolmalık biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün üzerine bir adet limonun suyunu sıkarak haşlayın. Soğanı ince ince kıyıp tuzla ovun. Kırmızı biberi de küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Haşlanmış mısır taneleri ve keten tohumuyla süsleyip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.