Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Portakallı ve cevizli kek

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya, kabartma tozu, kıyılmış ceviz ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
4 yumurta
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su barağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakalın suyu

MİLFÖYDE MANTAR
Piyazlık doğranmış soğanı kavurun. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış biber, tuz ve karabiberi ekleyin, iki-üç dakika daha pişirin. Küçük fırın kaplarına eşit miktarda harcı paylaştırın. Kapların üzerine milföy hamurlarını koyun. Yanlarını kaba yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
10 adet mantar
2 adet biber
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber, tuz

BOŞ YUFKA MANTISI

Yufkaları birer birer açıp rulo şeklinde sıkıca sarın. Tepsiye yan yana dizin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tereyağının yarısını ve sıcak tavuk suyunu dökün. Beş dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökün.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
1 bardak tavuk suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA