YAZARA MAİL GÖNDER Kerevizli pırasa çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pırasaların beyaz kısımlarını doğrayın. İnce kıyılmış kereviz sapı, sarımsak ve pırasaları ve limon suyunu ekleyin. Bir su bardağı tavuk suyunda beş dakika pişirin. Küp doğranmış patates katıp biraz daha pişirin. Kalan tavuk suyu ile tuzu ekleyip 30 dakika pişirin ve blender'dan geçirin. Sütü ve peyniri ekleyerek bir taşım kaynatın.

MALZEMELER

3 adet pırasa
4 adet sap kereviz
5 su bardağı tavuk suyu
2 diş kıyılmış sarımsak
1/2 limonun suyu
2 adet patates
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

HAVUÇLU TART
Rendelenmiş havuçları tereyağında beş dakika pişirin. Şekeri ilave edin ve biraz daha pişirin. Dövülmüş cevizi ekleyip bir-iki kez çevirin, tarçını ilave edin. Un, toz şeker, tereyağı ve yumurtayı yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış kalıba, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Üstüne harcı yayın. 170 derece fırında, 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta

İÇİ İÇİN:
7 orta boy havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

SEBZELİ SALATA
Kabak, mantar, domates ve biberleri dilimleyin, üzerlerine tereyağı sürüp ızgarada pişirin. Maydanozu ayıklayıp bir kaseye koyun. Üzerine sebzeleri yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

2'şer adet kabak ve dolmalık biber
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
5-6 adet mantar
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.