Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Enginarlı pilav

Zeytinyağı, iri doğranmış enginar, jülyen doğranmış havuç, kıyılmış dereotu, kesmeşeker, kuşüzümü, tuz ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendirip servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
4 dal dereotu
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 adet kesmeşeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

UNSUZ KURABİYE
Şeker ve yumurtayı çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi de ilave edin. Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanmış kalıba kaşıkla yerleştirin. Üzerine iri ceviz parçaları koyun. 180 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına alın.

MALZEMELER

1 yumurta
1 su bardağı ceviz
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası

PASTIRMALI ISPANAKLI KUŞ YUVASI
Ispanak yapraklarını iri iri doğrayın. Kırmızı ve taze soğanı da doğrayıp üzerine ekleyin, zeytinyağında biraz soteleyin. Pastırmaları tavada iki kez çevirip pişirin. Üzerine doğranmış ıspanaklı karışımı dökün, yumurtaları tek tek kırın. Hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

300 gr. ıspanak yaprağı
1 kırmızı soğan
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze soğan
100 gr. pastırma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA