YAZARA MAİL GÖNDER İskender kebap

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Rendelenmiş soğan ve kıymayı yoğurun. Bir kat et, bir kat kıyma olacak şekilde dizin ve yağlı kağıda sarıp dondurucuda beş saat dondurun. Pişireceğinizde ince dilimleyip tavada pişirin ve tuz, karabiber serpin. Salçayı tereyağında pişirin. Servis tabağına pideleri paylaştırın. Salçalı sos ve yoğurt ile servis yapın.

MALZEMELER

5 parça ince dövülmüş antrkot
150 gr. kıyma
1 adet küçük soğan
4 dilim doğranmış pide Sosu için:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber,
4 çorba kaşığı yoğurt
Sivri biber

PARÇA ÇİKOLATALI KEK
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine parça çikolataları bastırarak koyun.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
200 gr. bitter çikolata
3 çorba kaşığı kakao
2.5 bardak un
Ceviz

UN ÇORBASI
Un, yoğurt ve yumurtayı bir tencerede çırpın. Üzerine suyu ve karabiberi ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbanın kesilmemesi için ocaktan indirince tuzu ekleyin. Üzerine tereyağında pişirilmiş salçayı dökerek servis yapın.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.