YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyılmış biberleri, maydanozu ve naneyi, rendelenmiş soğan, havuç ve kabağı, dövülmüş sarımsağı ve kalan tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Harçtan parçalar koparın, dilediğiniz şekli verin ve arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER

1'er adet kırmızı biber ve sivri biber
1'er adet havuç ve kabak
1/2 demet maydanoz ve nane
1 kg. kıyma
2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı hardal
4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik

OTLU TAVA BÖREĞİ
Taze soğan, maydanoz, nane, dereotu, lor peyniri, yumurta, baharatlar ve iki çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Tavayı yağlayın. Bir adet yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı iri parçalar halinde üzerine koyun. Harcı yayın ve iri parçalara ayrılmış üçüncü yufkayı üzerine kapatın. Kenarlardan taşan yufkayı üzerine kapatıp bir çorba kaşığı yağ sürün. Böreği arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER

7 dal kıyılmış taze soğan
1/2 demet kıyılmış maydanoz
10 dal kıyılmış nane
15 dal kıyılmış dereotu
300 gr. lor peyniri
1 adet yumurta
3 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik, pul biber ve karabiber

SUSAMLI KURABİYE
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapın. Bu yuvarlakları önce yumurta akına, sonra da susama bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.