YAZARA MAİL GÖNDER Pırasa salatası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pırasaları temizleyip verev doğrayın. Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edip kiraz domatesleri ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanlayın.

MALZEMELER

3 adet pırasa
1 adet kıvırcık salata
1 demet küçük kırmızı turp
8-10 adet kiraz domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

FINDIKLI TART
Yağı unla karıştırın, şeker ve vanilyayı koyup yoğurun. Yumurtayı ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru küçük tart kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin. Yumurta akını çırpıp fındık ve şekeri ekleyerek karıştırın. Bu karışımı hamurların üzerine paylaştırın. Kalıpları tepsiye dizip 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı un

İÇİ İÇİN:
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı

EKMEK TATLISI
Ekmekleri önce süte, sonra çırpılmış yumurtaya batırıp süzün ve tepsiye dizin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Su ve toz şekeri kaynatıp şerbet yapın. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine kaymak ve kıyılmış ceviz koyarak servis yapın.

MALZEMELER

8 dilim ekmek
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı ceviz
100 gr. kaymak

ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.