YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinyağlı enginar yaprağı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Enginar, dilimlenmiş limon, bezelye ve suyu bir tencereye koyup enginar yumuşayana kadar pişirin ve süzün. Enginarların yapraklarını koparıp temizledikten sonra irice doğrayın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Toz şeker, haşlanmış bezelye, doğranmış enginar ve tuzu ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Enginar yapraklarının üzerine enginarlı karışımı koyun.

MALZEMELER

4 adet yapraklı enginar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 su bardağı bezelye
5 su bardağı su
1 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz

TAZE SOĞANLI MANTAR ÇORBASI
Taze soğanı ince kıyıp bir çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Unu, kalan tereyağında rengi dönene dek kavurun. İnce doğranmış mantarı ilave edip üç dakika daha kavurun. Üzerine azar azar su eklerken bir yandan da topaklanmasını önlemek için kaynayana dek karıştırın. Kaynayınca taze soğanı çorbaya katın. Tuz ve köriyi ilave edin, 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER

1 demet taze soğan
10 adet mantar
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
7 su bardağı ılık su
1 tutam köri
1 tatlı kaşığı tuz

YULAFLI KURABİYE
Yulaf ezmesini bir tavaya alıp kısık ateşte hafif kavurun ve ılınmaya bırakın. Ilınınca içine bal, krema, hindistancevizi ve tarçın ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yulaf ezmesine bulayarak servis yapın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı krema
4 kahve fincanı yulaf ezmesi
6 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.