Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı çorba

Havuç ve kırmızı biberi temizleyip uzun şeritler halinde doğrayın. Mantarı dilimleyin. Soğanları halka doğrayın. Tüm sebzeleri zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Süt ve kremayı karıştırıp tencereye ekleyin. Biraz daha kaynatıp ocaktan alın.

MALZEMELER

1 adet havuç
1 adet acı kırmızı biber
15-20 adet mantar
3 dal taze soğan
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber

ENGİNAR SALATASI
Enginarları boylamasına ikiye kesin. Her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp limonla ovun. Su, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyuyla 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyin. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine kuşkonmaz, piyazlık doğranmış soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyin.

MALZEMELER

2 adet küçük boy yapraklı enginar
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
10 adet kuşkonmaz
Yarım adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
1 dal dereotu
Karabiber
Tuz

KEPEKLİ ÇÖREKLER
Süt, pudra şekeri, maya, bir yumurta ve unu yoğurun, 10 dakika bekletin. Çekilmiş cevizi, susamı, şekeri ve bir yumurta akını karıştırın. Hamuru açıp üzerine tereyağı ve susamlı karışımdan sürüp rulo yapın, dilimleyerek tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1/2 çay bardağı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı kepekli un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA