YAZARA MAİL GÖNDER Enginarlı börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup dinlendirin. Eti ve soğanı kavurun. Üzerine domatesi ve enginarları da ekleyin. Hamuru iki parçaya bölüp açın. Birini fırın kabına yerleştirip içine harcı doldurun. Kalan hamurla üzerini kapatın. Üzerine yumurta sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Su
Tuz

İÇİ İÇİN:
3 adet haşlanmış enginar
200 gr. parça et
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Kekik, tuz, karabiber

SEMİZOTLU MAKARNA MÜCVERİ
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün, buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Yumurta aklarını tuz ve karabiberle çırpın. Makarnanın üzerine iri kıyılmış semizotu, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış taze soğan, bezelye, çırpılmış yumurta akı ve zeytinyağı ilave edin. Yağlanmış tavaya döküp iki tarafını da pişirin.

MALZEMELER

1/2 demet semizotu
1/2 paket spagetti
4 adet yumurtanın akı
1 adet havuç
4 dal taze soğan l l 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

BEZELYELİ TAVUK
İrice doğranmış tavuk butlarını tereyağında beş dakika kavurun. Havuç ve patatesi de irice doğrayın ve tavuk etinin üzerine ekleyin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları, sarımsak, tuz ve biberi de ekleyin. Üzerine bir miktar su koyup pişirin.

MALZEMELER

2 adet tavuk budu
15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.