YAZARA MAİL GÖNDER Kupta tiramisu

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yumurta sarısı, süt, un ve şekeri bir tencereye koyup karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine labne peynirini koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. Neskafeyi ve şekeri bir bardak ılık suda eritin. Ekmekleri bu suyla ıslatıp kaselere yerleştirin. Üzerine kremayı paylaştırın. Kakao serperek servis yapın.

MALZEMELER

8 dilim kızarmış ekmek
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı neskafe

KREMASI İÇİN:
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao

ÇİN BÖREĞİ
Bütün sebzeleri jülyen şeklinde doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Mısır ve kıyılmış maydanozu katın. Biriki dakika pişirip soya sosunu katın ve tavayı ocaktan alın. Yufkaları düz bir zemine serip 16 adet üçgene bölün. İki adet üçgen yufka parçasını üst üste yerleştirip, geniş kısmına sebzeli karışımdan koyup rulo yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızartın.

MALZEMELER

1 adet kırmızı biber
1'er adet kabak ve havuç
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı mısır
3 çorba kaşığı sıvı yağ
12 dal maydanoz
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet yufka

BÖREKLERİ BULAMAK İÇİN:
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu

PATLICAN KÖFTE
Patlıcanları soyup kızgın yağda kızartın. Kıyma, sarımsak, soğan, tuz ve karabiberi yoğurup köfteler hazırlayın. Patlıcanları tepsiye dizip açtığınız çiziklere köfteleri yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesi ve zeytinyağını koyup fırında pişirin.

MALZEMELER

300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet patlıcan
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.