YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pirinç salatası
1 su bardağı pirinç
1 demet roka
1 demet tere
1 adet limon
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı dolamalık fıstık
3 çorba kaşığı tuzsuz yer fıstığı
1/2 portakal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Soya filizinin üzerine limon sıkın. Dolmalık fıstıkları tavada kavurun. Pirinçleri tuzlu suda haşlayıp süzün, daha sonra üzerine diğer malzemeleri ve zeytinyağını koyup harmanlayın. Portakalın suyunu sıkıp üzerine dökün. Fıstık, kuru üzüm ve portakal dilimleriyle servis yapın.

Zeytinyağlı bezelye
500 gr. taze bezelye
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 çorba kaşığı şeker
Doğranmış soğan, patates ve havucu yağda beş dakika kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış bezelye, şeker, tuz ve rendelenmiş domatesi koyun. Çok az su ilave ederek 20 dakika pişirin.

Çilekli muhallebi
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 kg. süt
2 paket vanilya Sosu için:
300 gr. çilek
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği sürekli karıştırarak pişirin. Sonra içine vanilya ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp buzdolabına koyun. Doğranmış çilekleri ve şekeri kaynatıp içine az suyla açılmış nişastayı ekleyin. Muhallebileri servis tabağına alıp üzerine çilekli sosu dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.