YAZARA MAİL GÖNDER Fasulyeli buğday çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bir tencereye su, et suyu ve buğdayı koyun. Buğday pişince verev doğranmış fasulyeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp çorbanın suyuyla ılıtın. Ardından yavaş yavaş çorbaya ekleyip tuzunu ayarlayın. Soğanı tereyağında kavurup nane ve pul biberi ekleyin. Karışımı çorbaya ekleyerek karıştırın.

MALZEMELER

250 gr. taze fasulye
1.5 su bardağı buğday
2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

ISPANAKLI POĞAÇA
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Üç dakika haşlayıp suyunu sıktığınız ıspanağı, maydanozla birlikte robotta kıyıp karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı koyupyumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp İçine köy peyniri koyup kapatın. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta
1 çay barağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
10 adet ıspanak yaprağı
1/4 demet maydanoz
2.5 su bardağı un
50 gr. tuzsuz köy peyniri

KAKAOLU KEK
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, un kabartma tozu, vanilya ve karbonatı eleyip, karışıma katıp harmanlayın. Ardından içine fındığı koyup kek kalıplarına paylaştırın. Üzerine kıyılmış fındık serpip 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2-3 su bardağı un
1 çay bardağı kıyılmış fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.