YAZARA MAİL GÖNDER Salçalı kızarmış tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Salçaları bir su bardağı su ile çırpıp tereyağı, sarımsak ve baharatlarla karıştırın. Bu karışımı tavuğa sürüp susam serpin. Tavuğu fırın tepsisine koyup 190 derecede pişirin. Ara ara akan yağını üzerine alıp kızarmasını sağlayın. Fırının ısısını 200 dereceye getirip 15 -20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı susam
2 dal biberiye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

CEVİZLİ KEPEKLİ KEK
Yumurtaları şekerle çırpın. Limon suyu ve karbonatı köpürtüp yoğurtla karıştırın. Yumurtalı harca ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvı yağ, kabartma tozu, kıyılmış ceviz, tarçın ve unu ekleyip karıştırın. Kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
2.5 su bardağı kepekli un
200 gr. ceviz içi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın

ISPANAKLI SARMA BÖREK
Ispanakları ince ince kıyın. Yoğurt, yağ, rendelenmiş peynir ve sütü bir kabın içinde iyice ezip ıspanakları ve baharatları ekleyin. Bir adet yufkayı yayın, üzerine harçtan sürüp rulo yapın. 175 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kg. ıspanak
150 gr. peynir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.