YAZARA MAİL GÖNDER Gül baklava

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yumurta akı hariç tüm malzemeyi yoğurup 15 dakika dinlendirin. Hamuru üç parçaya bölüp açın, üç farklı boydaki kalıpla kesip yuvarlaklar çıkarın. Hamurların kenarlarından kesikler atın. Üç farklı boy hamuru ortalarına yumurta akı sürerek üst üste yerleştirin, ortasına parmağınızla bastırın. Toz şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyin. Hamurları sıvı yağda kızartıp şerbete atın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı tereyağı
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı un
1 adet yumurtanın akı

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça, zeytinyağı ve baharatları yoğurup yuvarlak büyük köfteler yapın. Yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin, az yağda kızartarak servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. kıyma
1 adet rende soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
Kırmızı pul biber, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar
2 çorba kaşığı zeytinyağı

YULAFLI CACIK
Salatalıkları rendeleyin. Üzerine kıyılmış dereotunu, ezilmiş sarımsağı ve yoğurdu ve çok az miktarda su ekleyip karıştırın. Servis kaplarına paylaştırın ve üzerine yulafları dökün.

MALZEMELER

1 demet dereotu
3 diş sarımsak
300 gr. yoğurt
1 çay bardağı yulaf
2 adet salatalık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.