Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İzmir köfte

Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, kıyılmış maydanoz, baharatlar ve galeta ununu yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapıp kızartın. Patatesleri uzun parmak şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Bir tencereye tereyağını, salçayı ve sivri biberleri koyup üzerine su ekleyin. Kaynayınca tuz ve şekeri ilave edin. Pişirdiğiniz patates ve köfteleri salçalı suda 10 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

600 gr. kıyma l 1 soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
3 adet patates
3 adet sivribiber
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su Kimyon, karabiber
1 çay kaşığı şeker

SEBZELİ PİLAV
Patlıcan, havuç ve soğanı küp şeklinde doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavurun. Dolmalık fıstık ve bulguru ilave edip karıştırarak beş dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar su koyun, kuşüzümünü ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1'er adet patlıcan, havuç, soğan
4 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 kaşık tereyağı
4 kaşık zeytinyağı
2'şer kaşk kuşüzümü ve dolmalık fıstık

ÇITIR GOFRET
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin, merdaneyle bastırıp inceltin ve dikdörtgen şeklinde kesin, 150 derecedeki fırında kurutun. Tereyağı, krema, toz şeker ve bitter çikolatayı kısık ateşte bir taşım kaynatın. Soğumuş krema ve ekmekleri üst üste koyup gofret şekline getirin. Kalan kremayı üzerlerine döküp donması için dolaba kaldırın.

MALZEMELER

100 gr. bitter çikolata
1 paket vanilya
10 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA