Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Doğranmış soğanı, tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla soteleyin. Küp doğranmış tavuk etini ilave edip sotelemeye devam edin. Kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. Doğranmış kabak, havuç, patlıcan, biberler ve bezelyeyi kalan zeytinyağında soteleyin, tavuklu karışımla karıştırın. Patateslerin kabuklarını temizleyip içlerini oyun. Tavuklu karışımı patateslerin içlerine pay edin. Sıcak su ekleyip pişirin.

MALZEMELER

400 gr. tavuk göğüs eti
10 adet patates
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1'er adet kabak, havuç, patlıcan
2'şer adet kırmızı ve yeşil biber
1 su bardağı bezelye
2 dal maydanoz
Tuz

Mercimek köftesi

Mercimeği 10 dakika haşlayın. Hafif sulu haldeyken üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapatıp şişinceye kadar bekletin. Soğanı kavurup üzerine salça, kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon ve tuz ekleyerek soteleyin. Mercimekli bulgurun üzerine ekleyin. Köfte şekli vererek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
6 çay bardağı ince bulgur
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
1 demet taze soğan
1 demet kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon, tuz

Dereotlu börek

Yumurta, süt ve unu çok sert bir hamur olacak şekilde yoğurup açın. Yoğurt, zeytinyağı ve kıyılmış dereotunu karıştırıp hamurun üzerine yayın. Hamuru rulo yapıp dilimleyin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER