YAZARA MAİL GÖNDER Maydanozlu tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zeytinyağı, yoğurt, ezilmiş sarımsak, şeker ve baharatları karıştırıp tavuğun her yerine sürün.Tavuğu fırın tepsisine alıp üzerine tereyağı parçaları koyun ve 170 derecede bir saat kadar pişirin. Fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişirin. Fıstıkları tavada kavurun. Tavuğun üzerine fıstıkları ve kıyılmış maydanozu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Şeker

PEKSİMET TATLISI
Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine bir çay bardağı soğuk sütü ekleyip karıştırın. Peksimetleri şekerli kahve ile ıslatın. Üzerine krema sürün. Tekrar peksimet ve krema olarak iki kat yapın, üzerine yine krema döküp kakao serpin.

MALZEMELER

1 paket tuzsuz peksimet
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı

ÜZERİ İÇİN:
1.5 su bardağı şekerli neskafe
2 çorba kaşığı kakao

REYHANLI YOĞURT ÇORBASI
Dört su bardağı suyu kaynatın, pirinci katıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu bir çorba kaşığı unla çırpın, çorbaya ekleyip beş dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kıyılmış reyhan ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet reyhan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.