YAZARA MAİL GÖNDER Meyveli kaygana

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Süt, toz şeker ve tuzu çırpın, eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı tereyağıyla yağlayın, harçtan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Elma ve muzları dilimleyin, üzerine sıcak suda bekletilmiş erik ve toz şeker ekleyin, beş dakika pişirin. Cevizleri ekleyip ocaktan alın. Kayganaları üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun.

MALZEMELER

2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
İç malzeme için:
2 adet muz
2 adet elma
10 adet kuru erik
Yarım bardak çekilmiş ceviz
1 bardak toz şeker

Patlıcan salatası


Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyun. Üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları ekleyip biraz ezerek karıştırın. Domateslerin içlerini oyun, patlıcanlı harçla doldurun.

MALZEMELER

3 adet büyük domates
2 adet bostan patlıcanı
1 limon
3 diş sarımsak
3 dolamalık biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke

Pirzola sepeti


Pirzolaları ızgarada pişirin. Salça, sirke, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Pişen pirzolaları salçalı karışıma bulayın. Milföy hamurlarını şerit halinde kesin. Pirzolaları milföy şeritlerine sarıp 200 derecede hamurlar kızarana dek pişin.

MALZEMELER

4 -5 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sirke
Kekik, karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.