Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Süt, un, yumurta ve tuzu çırpın. Tavaya karışımdan birer kepçe koyup krepleri pişirin. Kiraz, toz şeker ve suya, suyla açılmış nişastayı katarak kıvam alana kadar pişirin. Soğuyan sostan bir miktar kenara ayırıp kalanı kreplerin içine pay edin. Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin. Üzerine kalan sosu gezdirin. 180 derecede 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Tuz

KİRAZ SOSU İÇİN:
2 su bardağı çekirdeksiz kiraz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı su

KURUYEMİŞLİ PİLAV
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Üzerine pirinç, antepfıstığı, fındık, yerfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip beş dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın.

MALZEMELER

2 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı antepfıstığı
1 çay bardağı fındık
1/2 çay bardağı yerfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber

DAMLA SAKIZLI MERCİMEK
Mercimeğe, doğranmış patates, bütün soğan, doğranmış havuç ve havanda ezilmiş damla sakızını ilave edin. En son suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender ile ezdikten sonra tuz, karabiber ve tereyağını ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatın.

MALZEMELER

1 çay bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
3 adet damla sakızı (en fazla nohut büyüklüğünde)
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER