YAZARA MAİL GÖNDER Kırmızı biberli tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, soğanı, sarımsağı ve bir su bardağı suyu blender'dan geçirin. Kakuleleri tereyağında bir dakika kavurun, biberli karışımı üzerine katın, baharatları ekleyin, 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış sivri biberi sosun içine koyup kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

4 adet kırmızı biber
3 adet kalçalı tavuk budu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
8 adet kakule
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber

VİŞNELİ TART
Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve yağı ekleyip, koyu bir kıvamlı harç elde edene kadar yoğurun. Hamuru, yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Ortalarına kıyılmış ceviz ve vişneleri koyun. 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 çay bardağı vişne

KIYMALI BÖREK
Doğranmış soğanları üzerine çıkacak kadar suda, suyunu çekinceye kadar pişirin. Yağ, kıyma, şeker ve baharatları ekleyip kavurun. Yumurta ve yağı karıştırın. Tepsiye iki adet yufka koyun, yağlı karışımla ıslatın, kıymalı harçtan koyun. Kalan malzemeyi de aynı şekilde üstüne döşeyin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN:
300 gr. kıyma
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.