YAZARA MAİL GÖNDER Bugün Ne Pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mısır soslu tavuk sarma
4 adet tavuk göğsü
4 dilim kaşar peyniri
10 dal maydanoz
Tuz Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet domates
300 gr. mısır
1 su bardağı tavuk suyu
Fesleğen, karabiber, tuz
Tavukları elinizle düzleştirip iyice açın. Üzerine tuz, kaşar peyniri ve maydanoz yaprakları koyun, rulo yapıp kürdanla tutturun. Yağda çevirerek kızartın. Başka bir kapta yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ekleyin. Haşlanmış mısırları ilave edip karıştırın. Karabiber, fesleğen ve tuz serpin. Tavukların yanına sosu koyarak servis yapın.

Zeytinli ekmek
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
30 adet siyah zeytin
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Bir miktar un, maya, şeker, tuz ve ılık suyu yoğurun. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyarak yoğurun ve hamuru bir saat kadar dinlendirin. Kabaran hamuru bezelere bölüp yuvarlayın. Fırın kabına alın. 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine zeytinyağı sürün.

Pirinçli nohut ezmesi
250 gr. yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet haşlanmış patates
Haşlanmış nohut ve patatesleri ezin. Yoğurt, mayonez ve sarımsağı karıştırın, içine haşlanmış pirinçleri ilave edin. Servis tabağına önce nohutlu karışımı koyun. Üzerini sarımsaklı mayonezli yoğurtla kaplayın. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.