Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye margarin koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek unu ekleyin ve iki dakika daha pişirin. Ilık et suyunu tuzla birlikte ilave edin ve yarım saat daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Çorbayı süzgeçten geçirin ve üzerine hafif çırpılmış kremayı bir iki defa karıştırarak ekleyin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
MALZEMELER
2 adet iri olgun domates
4 su bardağı et suyu
1.5 kahve fincanı un
1 çay fincanı taze krema
1/2 çorba kaşığı margarin
Tuz
TARÇINLI HELVA
İrmiği, rengi dönene kadar, yaklaşık 20 dakika tereyağında kavurun. Süt ve şekeri bir taşım kaynatın ve irmiğin üzerine dökün, tarçını da ekleyip karıştırın. Helvayı ocaktan alın, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Üzerine çekilmiş ceviz koyarak servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tarçın
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker