YAZARA MAİL GÖNDER Patates suflesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patatesleri haşlayıp ezin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın. Yumurtaların sarısı ve aklarını ayırın. Akını bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Patateslere krema, tereyağı, yumurta sarısı, ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Yumurta aklarını da ekleyip çok karıştırmadan kalıplara boşaltın. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber

MAYDANOZLU PİDE

Dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı, baharatları ve zeytinyağını karıştırın. Karışımı pidelerin üzerine süsüp 190 derecedeki fırında beş dakika ısıtıp çıkartın.

MALZEMELER

3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 sap taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 adet küçük pide ya da bazlama ekmeği
Kırmızı pul biber, kişniş, kekik, zerdeçal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.