YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Susamlı rosto
Eti tuzla ovup yapışmaz yüzeyli tavada çevirerek kızartın. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin. İrice doğranmış soğan, salça, havuç, sivri biber ve tane karabiber ilave ederek kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakın. Tencereden çıkarıp susama bulayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın.
1 kg. rostoluk et
2 soğan
1 havuç
4 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı susam
Kekik, tane karabiber, tuz

Gelin tatlısı
3 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Bir kaba yumurtaları kırın, üzerine vanilya ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açın. Bir büyük, bir küçük bardak ağzıyla yuvarlak şekilde kesin. Küçük yuvarlakları büyük yuvarlakların üzerine yapıştırın. Kenarlarından bıçakla kesikler atın. Kızgın yağda beş dakika kızartıktan sonra, soğuk şerbetin içine atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.