YAZARA MAİL GÖNDER İrmik paneli sebzeli nuar

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etleri ince dövün. Yoğurtla yumurtayı çırpın. Etleri önce una bulayın. Daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya, en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın. Jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pul biber serpin. İki-üç dakika soteledikten sonra etle birlikte servis yapın.

MALZEMELER

4 adet nuar
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2'şer adet sivri biber, kırmızı biber, kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı irmik
Tuz
Karabiber
Pul biber

KOLAY AYÇÖREĞİ
Kakaolu keki ufalayın. Üzerine pudra şekeri, kakao, kuru üzümü, kıyılmış ceviz ve sütü ekleyerek macun kıvamına getirin. Yufkayı tezgah üzerinde açıp yağlayın ve sekiz adet üçgen kesin. Üçgenlere kakaolu karışımı pay edip sigara böreği yapar gibi sarın, kenarlarını ayçöreği şeklinde katlayın. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağı
4 dilim kakaolu kek
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.