Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli pizza

Maya ve şekeri, yarım su bardağı ılık suyun içinde 10 dakika bekletin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Maya, sıvı yağ ve tuz koyup karıştırın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini örterek iki misli kabarana dek bekletin, fırın kabının boyunda açın, yağlanmış kaba yerleştirin. Üzerine nohut koyup 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri ve kıyılmış biberiye serpin. İkiye bölünmüş kiraz domates ve zeytin yerleştirin. Yeniden fırına koyup 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
12 adet kiraz domates
10 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 dal biberiye
Tuz, karabiber

PAZILI TAVUK
İnce dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Pazı yapraklarını iki dakika haşlayıp sap kısmını kesin. Tavukların üzerine birer adet pazı yaprağı, dil peyniri ve bir diş ezilmiş sarımsak koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun. Tepsiye dizip 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

300 gr. tavuk kalça eti
4 adet pazı yaprağı
30 gr. dil peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA