YAZARA MAİL GÖNDER İncirli turta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Un, tuz ve sekiz çorba kaşığı tereyağını blender'dan geçirin. Su ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İncir, un, vişne, ceviz ve şekeri karıştırın. Hamuru ikiye bölüp unlanmış zeminde açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan tereyağını parçalara ayırıp serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp çatalla delin. 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER

9 adet büyük boy incir
2 su bardağı un
10 kaşık tereyağı
7 çorba kaşığı soğuk su
2 kaşık un
10-15 adet vişne
4 kaşık toz şeker
4 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz

YOĞURTLU KÖFTE

Kıyma, rendelenmiş soğan, irmik, kimyon ve zeytinyağını yoğurup yuvarlak köfteler yapın. Bir çatalın sapı ile köftelere delik açın ve az yağlı tavada pişirin. Sarımsağı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın. Kızarttığınız köfteleri de üzerine yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyin

MALZEMELER

500 gr. kıyma
1 çay bardağı irmik
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Nane

KABAK SUFLESİ
Patatesi ve kabağı rendeleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, yumurta, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğanı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine galeta ununu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

3 adet kabak
1 adet patates
3 yumurta
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
4 sap taze soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.