YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı turta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Un ve margarini karıştırın. Üzerine yumurta ve su ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin. Fırın kabına yayıp 225 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı yağda soteleyin. Doğranmış ıspanak, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip hamurun üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER

1.5 su bardağı un
75 gr. margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı su
100 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

AYÇEKİRDEKLİ TAVUK
Tereyağını eritin. Üzerine ayçekirdeği, hardal, salça ve tuz katıp biraz çevirerek ocaktan alın. Tavuk etlerini bu sosa bulayıp aynı tencereye yerleştirin. Üzerine bir su bardağı sıcak su döküp kısık ateşte 20- 25 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatın ve tavuğun üzerine gezdirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı ayçekirdeği
500 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1.5 su bardağı su
Tuz

MANTAR SALATASI
Mantarları temizleyin. Tencereye bir su bardağı su koyup üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynatın. Mantarları bu suyun içine koyup 10 dakika kadar bütün olarak haşlayın. Daha sonra süzüp dilimleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın. Doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve közlenmiş kırmızı biberleri de üzerine ilave edip servis tabağına aktarın.

MALZEMELER

400 gr. mantar
1 adet limon suyu
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.