Kıvırcığı ve kuzukulağını yıkayıp doğrayın. Doğranmış kırmızı biber, ikiye bölünmüş domatesleri ve doğradığınız yeşillikleri harmanlayın. Sirke, limon ve zeytinyağını küçük bir kapta çırpın, salatanın üzerine döküp karıştırın. Mantarları ince ince dilimleyip çok az zeytinyağında üç dakika kadar soteleyin. Salatanın üzerine mantarları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
MALZEMELER
100 gr. taze kaşar peyniri
1 adet kıvırcık
10 adet çeri domates
6 adet mantar
1 adet kırmızı biber
1 limon
5 çorba kaşığı balzamik sirke
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet kuzukulağı
Tavuklu Adana kebabı
Soğanı ve maydanozu kıyın. Tavuk etlerini robottan geçirin. Bir kaba tavuk etini, soğan ve maydanozu koyun, baharatlarını ekleyin. Tereyağı da koyarak yoğurun, dört saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ceviz iriliğinde parçalar koparın ve elinizi suyla ıslatarak şekil verin. Izgara veya yağsız tavada pişirin.
MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Susamlı açma
Mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Üzerine unu dökün, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartın, sıvı yağla yağlanmış zeminde açıp rulo yapıp simit şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
20 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ