YAZARA MAİL GÖNDER Salçalı biftek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak, piyazlık doğranmış soğan, iri kıyılmış kırmızı biber, iri doğranmış patates ve havuç, çubuk tarçın, maydanoz, tane karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin. Biftekleri üzerine yerleştirin. Salçalı sos için bir kapta salça, un ve suyu pütür kalmayacak şekilde iyice çırpın. Pul biber ekleyin ve etin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet biftek
6 diş sarımsak
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2'şer adet havuç ve patates
1 adet çubuk tarçın
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tane karabiber
Tuz, pul biber

SALÇALI SOS:
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı su
Pul biber

CEVİZLİ KRAKER
Un, tereyağı, kıyılmış ceviz, pul biber, tuz ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp dilediğiniz şekillerde krakerler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, ardından susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı ceviz
Tuz
6 çorba kaşığı susam
1 yumurta akı

İRMİK TATLISI
Tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin. Çam fıstığı, irmik, bir çay kaşığı toz şeker, tarçın ve toz safranı ilave edip ağır ateşte kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Dilerseniz yanında dondurmayla servis yapın.

MALZEMELER

1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz safran
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.